Når du bor i Kvindehuset Nordsjælland

 

Du vil, få dage efter du er flyttet ind, få en kontaktperson, og sammen med hende lave en opholdsplan. Planen vil pege på, hvad dine mål er både her og nu, men også på længere sigt, i forhold til feks.  job, uddannelse, bolig mm. Opholdsplanen vil også beskrive hvordan vi kan støtte dig i at komme dertil. Vi vil guide dig til, at tage kontakt til de forskellige myndigheder, så som kommunen, statsforvaltning, jobcentret, skole osv. Din opholdsplan vil blive revurderet hver 14. dag, så du også selv kan se hvordan hvor langt du er kommet i forhold til dine mål.

Du vil hver 14. dag få psykoterapeutiske samtaler, hvor du vil få hjælp til at sætte ord på din situation, oghvad volden har gjort ved dig, herigennem vil du få hjælp til, fremover at leve uden vold.

Ligeledes tilbyder vi psykologsamtaler til både dig og dine eventuelle børn.

Har du børn med, vil du gennem samtaler med vores pædagog, få støtte til, hvordan du tager ansvar for dine børn, og hjælper dem igennem den proces det er for dem, at gå fra et liv hvor der er vold i hjemmet, til at forstå og opleve, at mor tager ansvar, for sig selv og dem. Pædagogen vil også gennem samtaler og leg, hjælpe dine børn til, at sætte ord på deres situation. Vi vil hjælpe dig med at finde skole og institution, til børnene, så de får en så normal hverdag som muligt.

I Kvindehuset Nordsjælland tilbyder vi mindfulness tre gange om ugen. Undersøgelser har vist, at netop mindfulness og meditation er gode og effektive redskaber til at bearbejde traumer, stress og angst.

 

Hvis du har brug for hjælp eller rådgivning, så ring